علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
نوع مطلب :  
بخش :  
تحلیلی بر ناکارآمدی فلسفه انتزاعی در تولید روش خاص علوم
۱۴ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۴۳

مصاحبه

اگر فلسفه در متن جامعه بخواهد کاربردی شود، باید کارآمدی و موضوع و روش خود را ناظر بر تصرف و تغییر موضوع خود قرار دهد اساسا روشهای اثباتی و برهانی فلسفه در اثبات موضوع خود، نتواسته سنخیتی با موضوع علوم که با تجربه و مشاهده آزمون سر و کار دارند، برقرار کند.

 
حج، نماد اجتماع قلوب بر محور امام
۱۷ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۲۱:۳۸

مصاحبه

مقدمه قیام بر محور توحید، اعلام برائت و انزجار از مشرکین است و این مشرکین نیز در هر زمانی رنگ و لباس متفاوتی به خود می‌گیرند و امروزه آمریکا و اسرائیل مصداق بارز مشرکین هستند.

 
جایگاه تفکرات فرهنگستان علوم اسلامی در ایران امروز
۸ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۰۴

بررسی 35 سال مجاهده علمی

سه مورد از تفکرات استاد سید منیرالدین حسینی، برخلاف مقاومت دهه های گذشته، الان در سطح جامعه علمی مباحثه می شود که نشانه عمق تفکرات ایشان است: 1- اسلامی‌سازیِ علوم انسانی، موضوعی بسیار مهم که شاهد انتشار فصلنامه «فلسفه روش تحقیق در علوم انسانی» هستیم. 2- چگونگی تطبیق احکام به موضوعات تخصصی؛ امروزه ...

 
علل رشد حرص سازمان یافته در جامعه
۳۱ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۴۴

نگاهی جامعه شناسانه به

الگوهای توسعه، مبتنی بر سبک زندگی مادی شکل گرفته اند، وقتی به عقبه آن توجه نمی‌کنیم و در اقتصاد بحث «اقتصاد بازار آزاد» ، در سیاست بحث دموکراسی لیبرالی و در فرهنگ، بحث «لیبرالیسم، تکثرگرایی و سکولاریسم فرهنگی» را طرح می‌کنیم؛ نتیجه چیزی جز همین شرایط نمی‌شود. وقتی مسئولیت حاکمیت را در هدایت و سرپرستی ...

 
لزوم تشکیل کمیته های مردمی در مساجد
۱۹ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۴۲

آرایش جنگی در مقابل هجمه اقتصادی

روحانیان باید برای رسیدگی به وضعیت نیازمندان پیشگام شوند که برای حل آن تشکیل کمیته‌های مردمی مساجد بهترین راهکار محسوب می‌شود

 
ضرورت ورود فقه در تکامل نظام اجتماعی
۱۱ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۳۰

فقه اجتماعی

برویم به سمت اینکه تکامل نظام اجتماعی را برنامه ریزی کنیم، ما در دنیا حادثه ایجاد کنیم و آنها را وادار کنیم به اینکه در مقابل این حادثه، پاسخگو باشند. ما متصرف باشیم. تلقی‌ من ازسخن رهبر عزیز انقلاب که فرمودند «تمدن اسلامی اگر پیدا شد، نفوذ فرهنگی پیدا می‌کند» همین است. یعنی ما یک نظام جدیدی ایجاد کنیم ...

 
حکومت جهانی، محور هدم یا گسترش انقلاب اسلامی
۱ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۳:۱۰

نشست تبیین الگوی پیشرفت

هدف ما دستیابی به الگوی پیشرفتی است که بتواند موازنه جامعه جهانی را به نفع دنیای اسلام تغییر بدهد.

 
خانواده ، مدرسه و مسجد سه راس مهم درکاهش آسیب های اجتماعی
۳۱ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۲۴

نشست علمی

اگربتوان سه راس مثلث یعنی خانواده، مسجد و مدرسه را ساختارمند کرده و حمایت کنیم، گامی تاثیرگذار در کاهش آسیب‌های اجتماعی برداشته‌ایم.

 
جهاد كبير راهبرد جبهه حق برای پيروزي در جنگ نرم است
۲۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۳:۲۵

مصاحبه

در جهاد كبير نقطه ثقل منازعه سر اين است كه كفار بخواهند مسلمانان را به اطاعت وا دارند و مسلمان بايد مقاومت كنند و بلكه بتوانند كفار را به اطاعت از خودشان وادارند.

 
گفتمان تمدن اسلامی؛ عامل اتحاد و انسجام
۱۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۴۱

گفتگو

بنیان حرکت انبیاء(ع) که همان توحید است، بر اساس اتحاد و انسجام می‌باشد. توحید یعنی همه کثرات حول یک محور به وحدت برسد.

 
رشد انسان، محورِ دیپلماسی جمهوری اسلامی
۱۷ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۵۰

گفتار

اگر رفتار مستضعفين تغيير كند، بدون اينكه ما بخواهيم نيروي زيادي خرج كنيم، بدون اينكه بخواهيم در تأمين نيازمندي‌ها از موضع ضعف با دولت‌ها برخورد كنيم، دولت‌ها مجبور مي‌شوند خودشان را به ما نزديك كنند.

 
ملکم خان های جهش یافته، عامل تحقیرشدگی ایران
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۰۸

نشست عمومی فرهنگستان علوم اسلامی

مشکل تحقیر شدگی در برابر غرب مشکلی جدی است؛ باید جامعه را از این فضا نجات داد. ملکم خان های جهش یافته نسل جدید، تلاش می کنند تحقیر شدگی را تبدیل به فرهنگ کنند. خیلی از نوع مشکلات کشور ناظر بر همین تحقیر شدگی است.

 
نقش دین در تولید دانش کاربردی
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۱

علوم انسانی اسلامی در گفتگو با استاد پیروزمند

اگر حوزه توانست مطلوبیت‌هایی تعریف کند که نظام مسائل علم را هدایت کند، یعنی حوزه دارد مدیریت می‌کند. نقش دانشگاه در این مسیر هم بسیار است. مباشرت در تولید دانش به معنای دانش‌کاربردی و نه مکتب‌ دانشی، به عهده دانشگاه است.

 
حضور انتشارات در نمایشگاه بین المللی تهران
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۱۳

انتشارات تمدن نوین

امسال با همکاری انتشارات کتاب فردا، راه رو ۲۲، غرفه ۱۲در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور داریم. البته در غیر ایام نمایشگاه، دوست‌داران کتاب می‌توانند به سایت ما به آدرس nicbook.org مراجعه و یا با شماره همراه ۰۹۱۰۴۶۴۶۲۱۲ با ما در ارتباط باشند.

 
احیای جنگ سرد برای تضعیف جمهوری اسلامی
۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۳۷

سالگرد شهید لطفی

از میزان سرمایه گذاری و تلاش غرب برای مقابله با قدرت اسلام، می توان میزان تاثیر و نفوذ اسلام در جهان را متوجه شد. وقتی موازنه این دو قدرت را مقایسه می کنیم، درمی یابیم هرچه زمان پیش می‌رود، توازن قدرت به نفع اسلام و جمهوری اسلامی ایران پیش میرود.

 
جایگاه فقهی حفظ حقوق شهروندان در پیام رسان ها
۲۸ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۱۵

بررسی نقش شبکه های اجتماعی

بحث فضای مجازی به علت ضریب نفوذ فوق العاده ای که دارد، طبیعتاً موضوع بسیار مهمی برای همه کشورها و بخصوص نظام جمهوری اسلامی است. اهمیت این مقؤله در ایران اسلامی به این دلیل است که نقطه ثقل این پیام رسان ها، متأسفانه در خارج از مرزهای ما قرار دارند و این موضوع تهدیدات متنوع اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ای ...

 
ضرورت بازتعریف طب اسلامی با رویکرد تمدنی
۲۸ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۲

جایگاه طب در سبک زندگی اسلامی

نگاه هالیودی به غرب را کنار بگذارید. عمده مشکل کشور ما الان تحقیر شدگی در مقابل غرب است.تعلق به اسلام در برخی مسئولین اجرایی، تعلق تمدنی نیست. صرفا یک تعلق فرهنگی است.از این تلقی طب اسلامی به دست نمی آید.

 
ضرورت و آثار تمدن اسلامی
۲۷ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۵۱

امکان‌سنجی تمدن‌سازی اسلامی

اگر ما پذیرفته باشیم که دین متکفل ارائه سبکی از زندگی است که در آن پرستش خداوند اقامه می شود،سوال از امکان آن به تبع خط خواهد خورد.

 
شبکه اسلامی تحقیقات3
۲۲ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۷

گفتگو با حجت الاسلام سید مهدی رضوی

شبکه تحقیقات، به دنبال شبکه کردن تمامی تحقیقات - نه بخشی از تحقیقات - موجود در جامعه است. در این شبکه ـ چه در مقیاس ملی و چه در مقیاس جهانی ـ برای این که به تحقیقات جامعه پوشش و چینش منطقی داده شود، اولاً باید از تحقیقات غیر ضرور جلوگیری گردد، ثانیاً از موازی کاری در تحقیق پرهیز شود، ثالثاً اولویت ...

 
استمرار مبارزه
۱۴ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۲

این سخنرانی به مناسبت بزرگداشت حماسه 9 دی در مسجد حجت ابن الحسن(عج) استان البرز برگزار گردیده است. آیت الله سیدمحمدمهدی میرباقری، کمک به مستضعفان را شرط اصلی برای استمرار مبارزه می دانند.